24 juni 2014
Indonesië
a
A
The Jungle
Na 13 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Jakarta, 2 uur vliegen van Jakarta naar Medan en nog eens 4 uur rijden naar de jungle Bukit Lawang is mijn vakantie eindelijk begonnen.
Ik kwam helemaal kapot aan bij mijn gids die ik in Nederland al geboekt had...Kwam er niet een woord uit van Welcome en moest meteen betalen! Ik had natuurlijk geen idee hoe dat geld werkte en was een tijdje bezig om de Indonesische rupia's terug te rekenen naar euro's.. Hij hielp me er ook niet bij en toen zei ik nou weet je wat is het een idee als ik eerst naar mijn kamer ga en even ga douchen en m'n zware backpack neerzet?! Toen werd hij geïrriteerd.. Ik liep naar m'n kamer toe en kwam een stel tegen.. Dus ik vroeg zo ging dat bij jullie ook zo? En we hadden het over geld etc dat zij wel alles all inn hadden. Dus ik liep later terug naar die gids om te betalen en vroeg eerst van is het bij mijn ook all inn? Nou toen had ik het gedaan... Hij wilde alles annuleren en moest maar iemand anders zoeken! Dus ik zo oké is prima!! Pfff heb het geweten.. Dat was een klus! Gelukkig praat ik makkelijk met mensen en had ik het voor mekaar..
Zondagochtend heel vroeg opgestaan om met een Indo maar de olifanten te gaan. Dat was 2,5 rijden op een soort van een motor :) Je denkt dat is dan over een geasfalteerde weg maar nee hoor.. Dat was over een weg met heel veel stenen en zand! Pfff ben niet vaak bang maar de trip was het waard! Het was geweldig om de olifanten te wassen en zo dichtbij ze te zijn. En ja dan nog terug... Heb gewoon spierpijn omdat ik me zo ingespannen heb :)
Toen ik terug kwam is de gids waar ik eerst alles geboekt had natuurlijk gaan zoeken waar ik de trips geregeld had!!! Die mensen waar ik nu alles geregeld had kwamen naar me toe en zeiden dat ze me niet meer konden helpen omdat ze ruzie hadden gekregen en mij hadden afgepikt en dat is een no go in Indonesië. Oké zit je dan..... Kom hier voor de Orang oetangs en dan krijg je straks dat dat niet lukt! Gelukkig ben ik brutaal geweest en is het gelukt. De dag begon op maandagochtend heeeel vroeg en liepen eerst naar de feeding platform waar ze vaak komen! Je raadt het al!! Vandaag dus niet! Dacht neeeee hè.... Toen zijn we 3 uur gaan wandelen in de jungle! Nou ja wandelen! Dat is gewoon afzien met 30 graden en klimwerk!! Heb er gelukkig 1 gevonden met baby'tje! Super dichtbij ook..maar ja voor 1 kom ik ook niet dus ga morgen nog een keer en dan doe ik een 7 uur durende wandeltocht.. Als ik er nu niet meer dan 1 vind weet ik het ook niet meer!!
Nadat we terug kwamen was ik op zoek naar een ATM machine.. Ja die hebben ze natuurlijk niet in dit dorp. Dus kwam iemand tegen die me wel wilde brengen naar een plaatsje 10 kilometer verderop op de motor! Super aardig natuurlijk. We hadden het over mijn trip van vandaag en hij zei Huh heb je er maar 1 gezien? Oké zei hij we doen het morgen nog een keer voor een hele leuke prijs! Scheen hij hier al heel lang een tourguide te zijn! Dus ben benieuwd! Je moet hier alles met een pak zout nemen ;)
Na deze innoverende dag ben ik lekker gaan zwemmen in de rivier en ga ik vanavond tussen de Indo's Nederlands elftal kijken! Ze spelen hier allemaal gitaar en kunnen supergoed zingen. Een grote gezelligheid dus!
XXX